Izvor: RTS, 24.Okt.2023, 19:59

Креће НБА лига - Јокић брани титулу и јури рекорде, Вембањама под "лупом" и нови турнир усред сезоне

Утакмицом актуелних првака Денвер нагетса и Лос Анђелес лејкерса почиње 78. сезона НБА лиге. Српску кошарку представљају седморица играча и један главни тренер, а главни кандидати за титулу су се додатно појачали током лета. Новина ће бити додатно такмичење - НБА >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << куп.
Нова сезона НБА лиге доноси нова питања, одговоре, атракције, узбуђења и разочарања. Денвер нагетси бране титулу против врло јаке конкуренције са новим, звучним придошлицама.
У Милвоки је трејдом дошао Демијан Лилард из Портланда, формиравши тандем са моћним Јанисом Адетокумбом. У другом смеру је отишао Џру Холидеј, па је продужио са Бостон. Финикс санси су се допунили Бредлијем Билом и Јусуфом Нуркићем. Интересантно за праћење ће бити сналажење Криса Пола у Голден стејту уз Стефeна Карија, Клеја Топмсона, Дрејмонда Грина и Стива Кера. Џа Морант после скандала ван терена је у Мемфису добио менторе у виду Дерика Роуза и Маркуса Смарта.
Под посебном „лупом“ биће први пик НБА драфта Француз Виктор Вембањама у дресу Сан Антонио спарса, који је приказивао импресивна издања и потезе у НБА предсезони. Гледаће се колико тако танане грађе може да се носи са чврстином и снагом осталих ривала.
Што се тиче српских играча, имамо седам представника у различитим фазама каријере. Никола Јокић је на врхунцу каријере и НБА трону тако да је питање да ли може да понови успех од прошле године. Богдан Богдановић се враћа у Атланту после великог успеха на Мундобаскету. Никола Јовић је импресионирао Ерика Сполстру и граби већу улогу у Мајамију. У Оклахоми имамо „ветерана рукија“ Васу Мицића и Алексеја Покушевског, а Филип Петрушев у Филафелфији ће добити прво НБА искуство. Бобан Марјановић ће бити ветеран у младој екипи Хјустона.
Дарко Рајаковић је после деценијског ангажмана као помоћног тренера, коначно постао први тренер неке НБА франшизе. Водиће тим Торонто репторса у фази поновне изградње.
Биће обарања одређених личних рекорда. Јуре их Никола Јокић, Леброн Џејмс, Кевин Дурент, Џејмс Харден и Расел Вестбрук.
Убачено је и ново такмичење, ради се и НБА купу. Тимови су подељени у групе и њихови међусобни дуели током редовне сезоне ће се рачунати и у скору у НБА купу. Дуели НБА купа крећу од 3. новембра, па све до 9. децембра. Групна фаза ће се играти уторком и петком до 28. новембра. У децембру су заказани сусрети нокаут фазе.
Регуларни део сезоне траје до 14. априла. Плеј-ин утакмице су заказане од 16. до 19. априла, а плеј-оф креће 20. априла.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.