Izvor: RTS, 22.Okt.2023, 20:40

Инцидент на дербију Олимпијакоса и Панатинаикоса, навијачи погодили играча на терену

 Дерби меч осмог кола грчке фудбалске Суперлиге између Олимпијакоса и Панатинаикоса, који је прекинут у 53. минуту на стадиону "Јоргос Караискакис", дефинитивно неће бити настављен, преносе грчки медији. 
Фудбалери Панатинаикоса напустили су терен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у 53. минуту, пошто су навијачи Олимпијакоса погодили петардом резервног играча гостију Хуанкара, који се загревао поред терена.
У тренутку прекида резултат је био 1:1. Хуанкару је указана помоћ, а он је на носилима изнет са терена. Фудбалери Панатинаикоса су се потом повукли у свлачионицу, а главни судија меча Паоло Мареска одлучио је да прекине утакмицу.
На терену су остали само фудбалери Олимпијакоса, а у једном тренутку прикључио се и председник клуба Вангелис Маринакис, који је поразговарао са својим играчима. Фудбалери домаћег тима су потом одлучили да оду у свлачионицу, а повремено су се враћали на терен да би тренирали.
Локални медији наводе да су навијачи на стадиону чекали око два сата на коначну одлуку да ли ће меч бити настављен. Међутим, навијачи су одлучили да напусте стадион у Пиреју пошто је објављено да утакмица неће бити настављена.
Грчки медији истичу да је фудбалер Панатинаикоса Хуанкар пребачен у болницу на прегледе, а фудбалери гостујућег тима нису хтели да се из свлачионице врате на терен зато што су тврдили да је шпански фудбалер озбиљније повређен.
Такође, наводи се да је званични доктор Христос Гогос првобитно објавио да Хуанкар не може да настави утакмицу, а онда је наводно променио мишљење. Представници Панатинаикоса су на друштвеним мрежама објавили слику доктора Гогоса са челницима Олимпијакоса тврдећи да је навијач "црвено-белих".
Судија Паоло Мареска је после неколико сати преговора са представницима два клуба одлучио да не настави меч у Пиреју. Панатинаикос је повео преко Јоргоса Вајанидиса у 28. минуту, а изједначење домаћем тиму донео је Меди Камара у 48. минуту.
У стартној постави екипе Панатинаикоса били су српски репрезентативци Филип Ђуричић и Филип Младеновић. Грчки медији наводе да ће коначну реч о овој утакмици донети Фудбалски савез Грчке.
Олимпијакос се тренутно налази на првом месту на табели са 19 бодова, док је Панатинаикос четврти са 16. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.