Izvor: RTS, 19.Okt.2023, 16:39

Изненађење у Лиги шампиона - Паоков Исланђанин трипл-даблом ушао у историју такмичења

Играч грчког Паока Елвар Фридриксон је у дуелу Фиба Лиге шампиона против Галатасараја остварио трећи трипл-дабл у историји тог такмичења, уписавши 19 поена, 11 скокова и 10 асистенција.
Исланд не важи за државу богату значајним кошаркашким резултатима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и великим именима. Успех Елвара Фридриксона се тако сматра изненађењем.
Овај 28-годишњи бек са Исланда постао је тек трећи играч у историји Фиба Лиге шампиона, први који је до тог учинка дошао на гостујућем терену. Паок је славио 87:77 у Истанбулу.
Фридриксон је обезбедио трипл-дабл асистенцијом за тројку Ендруа Харисона на само 10 секунди до краја игре.
Друга два играча која су забележила трипл-дабл у Фиба Лиги шампиона су Крис Крамер за Олденбург у јануару 2017. (16 поена, 10 скокова и 13 асистенција) против Муратбеја Ушака и Арнас Буткевичијус у дресу Нептунаа у новембру исте године (19 поена, 13 скокова и 10 асистенција) против Паока.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.