Izvor: RTS, 18.Okt.2023, 13:39

Обрадовић: Против Олимпијакоса нас очекује захтевна утакмица у сваком смислу

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да "црно-беле" очекује захтевна утакмица са Олимпијакосом и додао да верује да ће играчи показати реакцију после пораза од Барселоне.
Партизан ће у четвртак гостовати екипи Олимпијакоса у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << четвртом колу Евролиге.

"Олимпијакос је тим који је направљен да се бори за Ф4. Прошле године су играли велико финале, мало им је фалило да постану прваци Европе. Играли су изванредну кошарку. Ове године су на почетку сезоне имали проблема са повређеним играчима и у том ритму се негде сада налазе. Међутим, у њиховој дворани ће то бити веома тешко.Т о је екипа која има огромно искуство, годинама играју заједно, исти је тренер, довели су играче који су изванредни да попуне празнине које су остале одласком носилаца игре", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
Партизан је синоћ на свом терену поражен од Барселоне 92:83.
"Против Олимпијакоса нас очекује захтевна утакмица у сваком смислу. Оно што је било евидентно на утакмици са Барселоном је да ако желиш да играш добро у Евролиги, мораш да играш 40 минута у великој концентрацији. Те ситне ствари не смеју да се догађају, пропусти типа да се узимају шутеви у раној фази нада, да се не загради кош...", истакао је тренер Партизана.
Обрадовић је навео да на сутрашњем дуелу очекује реакцију кошаркаша Партизана као и после пораза од Макабија.
"Немамо ми много времена ни да патимо ни да се радујемо. Овај ритам такмичења је такав. Кад будемо дошли направићемо видео, показаћемо неке ствари из синоћње утакмице, урадити анализу веома кратко. После тога тренинг да пробамо да поставимо утакмицу. Играчи су, претпостављам, веома свесни како смо играли синоћ, тако да наравно очекујем реакцију", изјавио је Обрадовић.
Он је поновио да Матеуш Понитка има проблема са повредом рамена.
"Понитка иде данас на снимање да се види о чему се ради. То је једина истина у вези Понитке и свих осталих играча. Ален Смаилагић је дан пред утакмицу са Барселоном искренуо зглоб, страшно га је заболело и после 10 минута је напустио тренинг. Физиотерапеути су урадили све да га оспособе. Наравно била је његова огромна жеља да помогне тиму. То су једине две ствари о којима сам причао", истакао је Обрадовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.