Izvor: RTS, 18.Okt.2023, 11:08

Рвачи Србије се у Поречу припремају за Светско првенство за млађе сениоре

Рвачка репрезентација Србије до 23 године припрема се у Поречу за предстојеће Светско првенство за млађе сениоре које ће од 23. до 29. октобра бити одржано у Албанији, саопштио је Рвачки савез Србије.
Боје Србије у Тирани браниће четворо такмичара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << У мушкој конкуренцији наступиће Алекса Илић (77 кг), Бранко Ковачевић (82 кг), Лука Катић (97 кг) у грчко-римском стилу, а једина представница Србије у женском рвању биће Фани Нађ (76 кг).

"Пре доласка у Пореч, две недеље смо тренирали у Загребу заједно са селекцијом Хрватске. Већ трећи пут ове године смо у Поречуи и морам да истакнем да су нам захваљујући руководству Рвачког савеза Србије обезбеђени врхунски услови за тренинг. Репрезентација Хрватске је у комлетном саставу, ту су њихови сениори, млађи сениори и јуниори тако да имамо и прилику за квалитетан спаринг", рекао је један од тренера у стручном штабу репрезентације Србије Војислав Трајковић.
Уз Илића, Ковачевића и Катића на припремама у Хрватској се налазе и тројица талентованих јуниора.
"Урош Крстин, Бранко Ђукић, Андрија Михајловић и Милош Перовић, као наши најперспктивнији млади рвачи, са својим старијим колегама пролазе цео припремни период. Жеља нам је да на тај начин стичу преко потребно искуство, али и да се навикавају на репрезентативни режим рада како би спремно дочекали изазове на великој сцени", додао је Трајковић.
Велики успеси српских рвача на сениорским европским и светским првенствима подижу лествицу очекивања и амбиција када су у питању и млађе категорије.
"Остварени су заиста историјски резултати, сада смо већ навикнути на медаље, а значајан напредак остварујемо и са млађим репрезентативним категоријама", констатовао је Трајковић и додао:
"Бранко Ковачевић је већ освојио две медаље на У23 шампионатима. Већ је био трећи на свету, а има и бронзу са Европског шампионата. Верујемо да може да се укључи у борбу за неко од одличја. Алекса Илић је још млад, он ће и следеће године моћи да наступа у категорији млађих сениора. И од њега може да се очекује добро рање, а много тога могло би да зависи и од жреба. Лука Катић је прилично неискусан, али његово време тек долази".
Српски рвачи ће у Поречу боравити до краја недеље, потом ће три дана тренирати у Зрењанину, а затим ће отпутовати у Тирану.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.