Izvor: RTS, 17.Okt.2023, 23:44

Енглези после преокрета савладали Италијане

Фудбалска селекција Енглеске након преокрета савладала је екипу Италије на Вемблију 3:1. Украјина је на исти начин, истим резултатом савладала у гостима екипу Малте 3:1. Литванија и Мађарска су у Каунасу ремизирале 2:2.
Фудбалска репрезентација Енглеске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изборила је пласман на Европско првенство. Италија је стигла прва до гола, али је домаћин у наставку заиграо доста боље и успео да заслужено преокрене.
Два гола за Енглеску постигао је Хари Кејн у 32. из пенала и 77. минуту, док се једном у стрелце уписао Маркус Рашфорд у 57. Једини стрелац за Италију био је Ђанлука Скамака у 15. минуту.
Украјина је у гостима савладала Малту 3:1. Домаћи су повели голом Пола Мбонга у 12. минуту. Украјина је до тријумфа стигла погоцима Рајана Камензулија у 38. (аутогол), Артема Довбика у 43. и Михаила Мудрика у 85. минуту.
Табела Групе Ц:
1. Енглеска 16
2. Украјина 13
3. Италија 10
4. Северна Македонија 7
5 Малта 0
Данска је савладала Сан Марино 2:1, док је Казахстан у гостима био бољи од Финске 2:1. Прво место на табели држи Словенија са 19 бодова, колико има и другопласирана Данска.
Казахстан је трећи са 15 бодова, а потом следе Финска са 12, Северна ирска са шест и Сан Марино без бодова.
Мађарка је ремизирала са Литванијом у Каунасу 2:2.
Гости су имали већи посед лопте, стварали више акција, али су на полувремену заостајали два гола.
Литванци су повели голом Церниха у 20. минуту, да би Сирвис у 36. повисио на 2:0 и поставио коначни резултат на полувремену.
У 47. минуту се по трећи пут тресла мрежа гостију, али је гол поништен због офсајда.
Собослај је са беле тачке у 67. минуту смањио заостатак на 2:1, да би коначни резултат поставио Варга у 82. минуту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.