Izvor: RTS, 14.Okt.2023, 11:30

Звиждуци Хедерсону због подршке Саудијској Арабији, Саутгејт: Где све то води?

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт рекао је да не разуме звиждуке навијача упућене капитену Џордану Хендерсону током меча против Аустралије у ком је вицешампион Европе победио резултатом 1:0.
Хендерсон (33) је испраћен звиждуцима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << кад је излазио из игре у 63. минуту. Селектор Саутгејт је разочаран понашањем дела навијача који је извиждао искусног везисту.
"Стварно не разумем. Он је фудбалер са 79 утакмица за Енглеску, његова преданост и оно што је донео репрезентацији је изузетно. Његова улога на терену и ван њега је невероватно важна. Узео је под своје окриље младе играче попут Белингема. Узор је овој екипи у сваком смислу и заслужио је подршку. Заиста не знам где све ово води. Није ми разум но звиждати играчу који даје срце и душу за Енглеску. Како ће то помоћи њему или екипи?", запитао се јавно Саутгејт.
Енглески медији тврде да је део навијача звиждао Хендерсону јер је одлучио да оде у Саудијску Арабију где игра за Ал Етифак.
Део навијача сматра да је бивши капитен Ливерпула погазио све за шта се борио раније тиме што је отишао у Саудијску Арабију и подржао је као земљу кандидата за организацију Светског првенства 2034. године.
Хендерсон у Ал Етифаку зарађује 40 милиона евра по сезони, а уговор му важи до јуна 2026. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.