Izvor: RTS, 13.Okt.2023, 22:22

Виртус у гостима убедљив против Монака, Барселона преживела Пиреј

Кошаркаши Виртуса савладали су у гостима екипу Виртуса 83:59, Барселона је серијом у последњој деоници стигла до победе против Олимпијакоса 77:68, док је Валенсија у неизвесном финишу савладала Фенербахче 77:74.
Виртус је у гостима доминирао читав меч >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << против Монака. Гости су добили све четвртине и више него заслужено дошли до прве победе ове сезоне.
Италијанску екипу до победе су предводили Ифе Лундберг са 14 поена, четири скока и четири асистенције, Марко Белинели са 13 поена и Џејлен Смит и Торнике Шенгелија са по 12 поена.
Огњен Добрић победи је допринео са девет поена, три скока и две асистенције.
Најефикаснији у екипи Монака био је Мајк Џејмс са 14 поена. Метју Стразел постигао је девет поена, а Донта Хол и Донатас Мотејунас са по седам поена.
Барселона преживела Пиреј Барселона је након трилера стигла до победе против Олимпијакоса у Пиреју - 77:68.
Гости су водили у првом полувремену, имали бољу игру, али је домаћин успео да се врати у игру.
Олимпијакос је успео да преокрене и поведе, али је Барселона у последњој четвртини направила серију 18:2 и тако решила меч у своју корист.
Никола Калинић и Јан Весели одиграли су одличну одбрану која је зауставила противника док су Лапровитола и Абринес доносили битне поене.
Поменути Лапровитола убацио је 17 поена уз седам асистенција, Абринес је додао 16, а Јокубаитис 10 поена.
Вокап је у редовима Олимпијакоса постигао 14, а Милутинов 10 поена.
Валенсија боља од Фенербахчеа У последњем мечу другог кола, Валенсија је на свом терену савладала екипу Фенербахчеа 77:74.
Домаћин је водио у већем делу утакмице, али су гости у послдњој деоници дошли и до минималне предности. Ипак, у неизвесној завршници шпански тим је дошао до друге победе у такмичењу.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Брендон Дејвис са 18 поена, док је у тиму Димитриса Итудиса 17 убацио Дорси, а 14 Вилбекин.
Евролига се наставља наредне седмице, када је на програму прво дупло коло у сезони.
Евролига, друго коло:
Четвртак:
Ефес - Реал 80:103
Асвел - Партизан 62:88
Алба - Басконија 86:91
Панатинаикос - Бајерн 78:71
Петак:
Монако - Виртус 59:83
Жалгирис - Црвена звезда 79:74
Олимпијакос - Барселона 68:77
Валенсија - Фенербахче 77:74
Олимпија - Макаби (одложено)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.