Izvor: RTS, 13.Okt.2023, 18:27

Познати сви полуфиналисти турнира у Шангају

Победама Григора Димитрова над Николасом Жаријем и Андреја Рубљова над Игом Умбером су формирани полуфинални дуели на АТП турниру у Шангају.
После елиминисања Карлоса Алакараза, Григор Димитров је уписао још једну победу у Шангају, савладавши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Чилеанца Николаса Жерија са 7:6, 6:4 после велике борбе. 
Први сет је био врло изједначен пошто оба тенисера нису дозвољавала брејк ривалу. Једину брејк-лопту је имао Димитров у шестом гему и није је искористио. Бугарски ветеран у тај-брејку трећу сет-лопту претвара у предност од 1:0 у сетовима.
За разлику од првог сета, Димитров у другом користи прилику за брејк и у седмом гему долази до вођства 4:3 за довољну предност до самог краја.
Рус Андреј Рубљов је оправдао улогу фаворита против Француза Ига Умбера тријумфом 6:3, 6:2. 
Надмоћ Рубљова видела се у првом сету, кад је стекао два брејка предности. Предност од 2:1 је Рубљов стекао одузевши сервис Умберу, који узвраћа истом мером за егал. Андреј окончава меч са два брејка за пласман у полуфинале.
Први полуфинални пар турнира у Шангају биће Хуберт Хуркач-Себастијан Корда. Затим на терен излазе Димитров и Рубљов. 
Мечеви се играју 14. октобра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.