Izvor: RTS, 12.Okt.2023, 21:47

Реал се прошетао Истанбулом, Ефес далеко од шампионске форме

Кошаркаши мадридског Реала убедљиво су у Истанбулу савладали екипу Ефеса 103:80, у првој утакмици другог кола Евролиге. Панатинаикос у Атини бољи од Бајерна 78:71, Басконија славила у Берлину против Албе 91:86.
Кошаркаши Реала забележили су и други тријумф >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у овогодишњој Евролиги, пошто су у Истанбулу просто прегазили екипу Анадолу Ефеса 103:80.
У дуелу два последња шампиона Европе, Реал је показао зашто је носилац титуле и без већих потешкоћа савладао екипу Ердема Џана уз убачену стотку.
Реал је кренуо силовито од старта, повео 26:9, али је први део игре домаћин завршио серијом 15:0.
Ипак, у другој деоници Реал је убацио 29 поена, на шта Ефес није имао одговор, па се већ на полувремену назирао победник - 55:41.
Реал је и у наставку био изузетно расположен у нападу, домаћин није успео да се врати у игу, па је забележио и други пораз на старту сезоне.
Најефикаснији у победничком тиму био је Јабуселе са 22 поена, док су се у пораженој екипи истакли Томпсон са 20 и Бобуа са 19.
Басконија је као гост савладала Албу у Берлину 91:86.
Гости су имали предност током читавог меча, а у појединим тренуцима она је била убедљива. Ипак, домаћин је успео да дође до неизвесне завршнице, али је ипак уписао други пораз у сезони.
Коди Милер-Мекинтајер постигао је 17 поена за Басконију, колико је за немачки тим убацио Тим Шнајдер. Вања Маринковић уписао је девет поена и 4 скока за 22 минута игре.
Слична ситуација виђена је и у Атини, где је Панатинаикос био бољи од Бајерна 78:71.
Екипа Ергина Атамана убедљиво је кренула меч и већ после прве деонице стекла двоцифрену предност.
Ипак, гости су из четвртине у четвртину топили предност домаћина, да би у последњем минуту утакмице пришли на само минус три поена.
ПАО је међутим био сигуран у пенал завршници и дошао до прве победе у сезони, док је Алба уписала други пораз.
Најефикаснији играч меча био је Болмаро са 19 поена, док је домаћи састав предводио Матијас Лесор са 16 поена.
Евролига, друго коло:
Четвртак:
Ефес - Реал 80:103
Асвел - Партизан 62:88
Алба - Басконија 86:91
Панатинаикос - Бајерн 78:71
Петак:
Монако - Виртус 19.00
Жалгирис - Црвена звезда 19.00
Олимпијакос - Барселона 20.15
Валенсија - Фенербахче 20.30
Олимпија - Макаби (одложено)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.