Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 15:20

Ратков: Није било дилема око дреса Србије

 Фудбалер Салцбурга Петар Ратков изјавио је да је искључиво желео да игра за репрезентацију Србије и додао да ће дати све од себе да националном тиму допринесе добрим играма.
Ратков се у Старој Пазови припрема са репрезентативцима Србије за мечеве >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са Мађарском и Црном Гором у квалификацијама за ЕП 2024. године.
"Осећај је невероватан. Нашао сам се у друштву момака, које сам до скоро пратио на телевизији. Код мене ниједног тренутка није било дилеме, желео сам искључиво дрес Србије и жеља ми се остварила. Имао сам велику подршку породице, чекао бих и дуже да је требало. Сада сам ту и даћу све од себе да допринесем добрим играма и победама своје репрезентације", рекао је Ратков у интервјуу за званични сајт Фсс.
Он због повреде није могао да наступи за Србију на мечевима против Литваније и Мађарске.
"Сада сам обавио разговор са селектором Драганом Стојковићем, рекао ми је да сам донео праву одлуку и да је срећан због тога. Испратио сам обе утакмице у септембру, Мађари су нам у Београду нанели непријатан пораз и дали нам додатни мотив да им се реванширамо у Будимпешти. Радује ме најава да ће трибине стадиона у Будимпешти бити испуњене до последњег места", додао је Ратков.
Признао је да га очекује жестока конкуренција за место у нападу у репрезентацији Србије.
"Митровић, Влаховић, Јовић, Јовељић… све су то сјајни нападачи од којих може доста да се научи. Митровићу сам се дивио као клинац, сматрам га за свог фудбалског идола, а сада сам доживео да делимо свлачионицу и да будемо у истом тиму. Упијам сваки његов потез и трудићу се да сваку шансу коју добијем искористим на прави начин", навео је Ратков.
Српски репрезентативац све чешће добија шансу у тиму Салцбурга.
"Све је лакше уз Страхињу Павловића, који је староседелац у клубу и много ми је помогао на плану адаптације на нову средину. Живимо стан до стана, скоро да делимо исту терасу и не раздвајамо се по цео дан. Реч је о сјајном момку, који на терену плени карактером и темпераментом. У сваком тренутку зна шта хоће, гине за екипу и даје последње атоме снаге. Тешко му је пао црвени картон на последњој утакмици против Клагенфурта, али не сумњам да ће се брзо подићи и поново бити стуб одбране Салцбурга. Било је занимљиво када сам добио први позив од Драгана Стојковића, Страхиња и Алекса су ми рекли 'ово ти је животна шанса, дај све од себе да је искористиш'. На мени је да их послушам и да оправдам очекивања", закључио је Ратков.
Србија ће у суботу гостовати селекцији Мађарске у Будимпешти, а три дана касније дочекаће Црну Гору у Београду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.