Izvor: RTS, 10.Okt.2023, 09:52

Повреда омела Бјелицу да поново обуче црвено-бели дрес, медији тврде да се враћа у Фенербахче

Немања Бјелица је пре месец дана представљен као велико појачање Црвене звезде, али по свему судећи сарадња ће бити окончана по кратком поступку, пошто повреда некадашњем капитену националног тима не дозвољава да игра и тренира на врхунском нивоу. Поједини београдски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << медији тврде да се Бјелица враћа у Фенербахче, са којим има уговор до краја сезоне.
У врло активном прелазном року, кошаркашки клуб Црвена звезда је пре месец дана обрадовао своје навијаче вешћу да ће Немања Бјелица поново обући црвено-бели дрес, у којем се прославио у периоду од 2008. до 2010. године.
Сада већ искусни крилни центар, некадашњи капитен националне кошаркашке селекције, готово целу прошлу сезону пропустио је у Фенербахчеу због проблема са повредом, а, нажалост, изгледа да је слична ситуација и ове.
Црвено-бели су у Бјелици видели новог лидера, који би у тандему са Милошем Теодосићем требало да буде предводник "легији странаца" коју на располагању има тренер Душко Ивановић.
Ипак, од тога по свему судећи неће бити ничега.
Наговештаја је било - Бјелица се није појавио на Евролигином "медија дану", док није регистрован ни на званичној страници елитног такмичења.
Поједини београдски медији већ су пренели да се Бјелица враћа у Фенербахче, са којим има уговор до краја текуће сезоне.
Истиче се да је некадашњи НБА шампион са Голден стејтом имао "двосмерни" уговор са Звездом, по којем је београдски клуб имао право да раскине сарадњу у случају (не)предвиђених околности, као што је случај са повредом.
Звезда се није оглашавала поводом ситуације са 35-годишњим кошаркашем, али се очекује да то буде случај у наредним данима.
Бјелица је у изузетно богатој каријери, током које је добио надимак "Професор", играо за Басконију и Фенербахче у Евролиги, да би затим кошаркашки хлеб зарађивао у НБА лиги, наступајући за Минесоту, Сакраменто, Мајами и Голден стејт.
Иако је 2015. године био проглашен за најкориснијег играча Евролиге, није имао срећу да се попне на кров Европе, али је зато каријеру крунисао 2022. године када је са Вориорсима постао шампион НБА лиге.
Са репрезентацијом Србије освојио је сребрну медаљу на Европском првенству 2009. године у Пољској, као и сребро на Светском шампионату 2014. године у Шпанији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.