Izvor: RTS, 09.Okt.2023, 18:12

Радуловић: Очекује нас захтеван меч против Србије, надам се добром резултату

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Миодраг Радуловић изјавио је у Подгорици да његов тим очекује захтеван меч против Србије, али је додао да се нада добром резултату у Београду.
Црна Гора ће у четвртак у Подгорици одиграти пријатељски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меч са Либаном, а пет дана касније гостоваће Србији у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.
Мађарска и Србија имају по 10 бодова на табели групе Г квалификација за Евро, док је Црна Гора на трећем месту са осам.
"Меч у Београду је још једна прилика да се представимо на прави начин. Чека нас захтеван меч, оба тима су у игри за пласман на Европско првенство, а сигуран сам да можемо да поновимо оних 80 минута из дуела у Подгорици када смо у финишу кажњени за промашаје. Овог пута игра мора да буде права 100 минута. Ако то успемо онда можемо да се надамо добром резултату", рекао је Радуловић, преносе Вијести.
Он је истакао да ће на мечу са Либаном играти они фудбалери који су имали мању минутажу у квалификацијама.
"Имамо идеју како да играмо одбрану против Србије. Слична је оној из дуела са Србијом у Подгорици где смо 80 минута контролисали ситуацију. После дуго времена имамо девет дана да се припремимо, да будемо заједно и да неке играче одморимо јер играју напорно у својим клубовима. Сачуваћемо Стефана Савића неколико дана, а онда ћемо како се меч са Србијом буде приближавао и њега припремати", истакао је Радуловић.
Селектор Црне Горе је подсетио да ће Србија играти без Душана Влаховића.
"Превасходно је циљ да се припремимо, никада нисмо градили срећу на туђој несрећи. Жао ми је што Влаховић не игра, али када знамо да је он у Подгорици постигао два гола, онда и његов изостанак може да утиче да наш оптимизам буде још већи. Заиста верујемо да можемо, то смо до сада и показали у изједначеној групи. На три меча до краја смо успели у намјери да останемо у игри до самог краја", изјавио је Радуловић.
Србија ће пре меча са Црном Гором у суботу играти са Мађарском.
"Гледаћемо меч Мађарске и Србије и онда ћемо се можда и бавити неким калкулацијама, мада њих не треба да буде. Идемо у Београд да одиграмо са ставом којим нас је красио током квалификацијама и у којима имамо само један пораз", закључио је Радуловић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.