Izvor: RTS, 07.Okt.2023, 19:04

Завршен меч у Новом Пазару прекинут због инцидената, три гола за три бода домаћина

Фудбалери Новог Пазара победили су 3:1 Војводину у мечу 11. кола Суперлиге Србије, који је био прекидан због инцидената на трибинама.
Утакмица у Новом Пазару неће остати упамћена по резултату већ по инциденту на самом старту дуела. Навијачи "Торциде" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су бацали петарде са трибина и погодили голмана свог тима Николу Мирковића. 
Судија Срђан Јовановић је потом одлучио да повуче обе екипе са терена док се не испразни део трибина са ког су бачена пиротехничка средства. Око пола сата се чекало до изласка екипа и наставка меча.
Први погодак је пао у 56. минуту, Рафаел Флоро је довео Пазарце у предност. Дуплирао је Никола Караклајић у 77. минуту.
Пет минута касније Алекса Вукановић даје гол за Војводину и смањује заостатак, лаи брзо долази одговор на другој страни. Адетунђи Адешина у 85. минуту поставља коначних 3:1. 
Нови Пазар је овом победом заузео девето место са 13 бодова, приближивши се Војводини на бод заостатка.
После репрезентативне паузе, Нови Пазар дочекује Чукарички, док ће Војводина угостити Радник.
Фудбалери Јавора победили су код куће панчевачки Железничар резултатом 2:1.
Домаћи су повели у 31. минуту, после грубе грешке одбране Панчеваца. Жуниор Луе је отео лопту ривалу и упослио Тодора Петровића који је са седам метара лако погодио мрежу Железничара.
Гости су до изједначења дошли у 56. минуту, Лазар Романић је искоса са леве стране центрирао, Евген Павлов је пропустио лопту, што је збунило голмана Манојловића, па је она одсела у мрежи.
Одмах је Радован Ћурчић направио измену, на терен послао Стефана Милошевића, који је после само једног минута на терену погодио и после велике грешке голмана Железничара Лукића поставио коначан резултат у 58. минуту.
Ивањичани су победом скочили на седмо место са 14 бодова, док је Железничар остао прикован за дно табеле са само четири освојена бода.
Јавор ће у наредном колу, после репрезентативне паузе, у госте шестоструком узастопном шампиону Црвеној звезди, док ће Железничар угостити ИМТ. 
Супрелига Србије, 11. коло
Петак
ИМТ-Радник 1:1
Раднички Ниш - Напредак 1:1
Субота
Нови Пазар - Војводина 3:1
Јавор - Жалезничар 2:1
Партизан - Младост 2:0
Недеља 
Раднички 1923 - Црвена зведа 15.00
Чукарички - Вождовац 17.30
ТСЦ - Спартак 17.30
Табела
Партизан 25
ТСЦ 20
Црвена звезда 18
Чукарички 15
Вождовац 15
Младост 15
Јавор 14
Војводина 14
Нови Пазар 13
Спартак 12
ИМТ 11
Радник 9
Радники Ниш 8
Напредак 8
Раднички 1923 6
Железничар 4

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.