Izvor: RTS, 07.Okt.2023, 18:11

Мектоминеј спасава Јунајтед из понора, два гола у последњим минутима за преокрет на "Олд Трафорду"

Фудбалери Манчестетер јунајтеда победили су Брентфорд 2:1 на 'Олд Трафорду' у осмом колу Премијер лиге.
Манчестер јунајтед је био на прагу да забележи шести пораз у претходних осам мечева у свим такмичењима, трећи узастопни, укупно пети од старта >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сезоне у Премијер лиги. Али, два поготка Скота Мектоминеја су 90+3 и 90+7 минуту меча донели су велики преокрет и славље за "црвене ђаволе".
Шкотски фудбалер се одлично снашао после гужве и "карамбола" пред голом ривала за изједначење, а победнички гол је пао у последњој секунди дуела, после прекида изведеног са центра терена. Дугу лопту му је главом асистирао Хари Мегвајер, а овај је на исти начин затресао мрежу.
Стрелац за Брентфорд био је Матијас Јенсен у 26. минуту.
Јунајтед се овом победом пласира на девето место са 12 бодова, док је Брентфорд на 14. позицији са седам бодова.
Наредни ривал екипи Ерика тен Хага биће Шефилд јунајтед, док Брентфорд дочекује Барнли.
Тотенхем је успео да са играчем мање избори минималну победу на гостовању код Лутона и на тај начин су се бар привремено попели на врх Премијер лиге.
Ив Бисума је успео да добије два жута картона на самом крају првог полувремена, прво у 38, па у 45+4. минуту, оставивши саиграче у незавидном положају.
Мики ван де Вен је успео да поготком у 52. минуту обезбеди тиму дођство, а цела екипа је издржала до краја са десеторицом.
Челси је убедљиво славио против Барнлија 4:1.
Почетак меча у Барнлију није наговештавао победу Челсија, пошто је домаћин голом Одобера повео у 15. минуту. Посао "плавцима" да дођу до преокрета олакшао је аутоголом Ал Дакил у 42. минуту.
У другом полувремену Челси је био доминантан и лако стигао до убедљиве победе. Палмер је био сигуран са беле тачке у 50. минуту, Стерлинг је повећао на 3:1 петнаест минута касније, а резервиста Џексон је ставио тачку на меч у 74. минуту.
Српски голман Ђорђе Петровић меч је гледао са клупе "плаваца".
Фулам је као домаћин победио Шефилд Јунајтед у мечу који су обележила два аутогола, по један са обе стране.
Репрезентативац Србије Саша Лукић одгледао је меч са клупе Фулама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.