Izvor: RTS, 07.Okt.2023, 15:48

Панков у отвореном писму: Варшаву и Пољску сматрам другим домом

Радован Павков, фудбалер Легије захвалио се после пуштања из притвора клубу, навијачима и премијеру Пољске, поручивши да са клубом за који игра дели исте вредности - част, достојанство, понос и породицу.
Холандска полиција привела је фудбалере >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Легије Радована Панкова и капитена Жозуа у четвртак, 5. октобра након утакмице Лиге конференција између АЗ Алкмара и пољског клуба, док је у гужви испред стадиона полиција претукла и председника Легије Даријуша Миодуског.

Пољски медији су пренели да је дошло до туче са редарима који нису хтели да пусте фудбалере Легије да изађу са стадиона због како наводе, навијача пољског тима који су у том тренутку почели да излазе са стадиона на другим секторима.
Панков и Жозуе су провели ноћ између четвртка и петка у притвору у Алкмару после инцидената који се десио са обезбеђењем на стадиону АЗ Алкмара где је одигран меч другог кола Лиге конференција. 
"Желим да се захвалим свим "Легионарима", људима из клуба и нашем храбром и поносном власнику и председнику Даријушу Миодуском. Сада сам још срећнији што сам изабрао овај клуб, јер промовише исте вредности које ја пропагирам: част, достојанство, понос и породицу", истакао је Панков.
Фудбалери Легији су одведени у притвор под оптужбом да су нанели тешке телесне повреде члановима обезбеђења.
"Желим посебно да се захвалим премијеру Републике Пољске Матеушу Моравјецком, који је стао иза нас и показао да је храбар, частан и драг човек, као и сви Пољаци који успешно представљају широм земљу у свету. До јуче имао сам једну кућу, ону у Србији, али од сада сматрам Варшаву и Пољску мојим другим домом. Моја породица и ја ово никада нећемо заборавити", рекао је Панков, пренели су пољски медији.
Легија заузима друго место у пољској Екстракласи са два бода, али и утакмицу мање од првопласираног Сласка. Панков је одиграо шест утакмица у овој сезони за тим из Варшаве. 
У Лиги конференција Легија је на последњем месту Групе Е уз један тријумф и један пораз. Наредни меч Легија ће играти у Мостару против Зрињског, 26. октобра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.