Izvor: RTS, 07.Okt.2023, 12:56

Јувентус суспендовао плату Погби и забранио му долазак на тренинге

Француском фудбалеру Полу Погби челници Јувентуса забранили су да тренира са остатком екипе и суспендовали му готово комплетну плату, објавио је престижни спортски дневник Лекип.
Погба је недавно био позитиван и на другом допинг тесту, због чега >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се претпоставља да ће добити дугорочну суспензију из фудбала, од две или три године, која би практично значила да ће Француз окончати професионалну каријеру.

Италијанска Национална антидопинг агенција је почетком септембра привремено је суспендовала фудбалера Јувентуса Пола Погбу, пошто је француски играч био позитиван на тестостерон, саопштио је торински клуб.
Како пише Лекип, челници Јувентуса су због тога одлучили да Погбу одстране из тима и забране му приступ тренинг центру, као и да има било какав контакт са људима који раде у клубу.
Плата му је "залеђена" до даљњег, биће му исплаћено 42.500 евра од осам милиона колико му износи годишња плата.
Клуб ће, како закључује Лекип, наредних дана покушати да раскине уговор са Погбом, који важи до јуна 2026. године.
У Јувентусу верују да ће моћи да раскину уговор са Французом без обавеза да му исплате преосталу гарантовану зараду јер верују да је допинговањем нанео несагледиву штету клубу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.