Izvor: RTS, 05.Okt.2023, 22:55

Добрић двоцифрен у поразу Виртуса од Жалгириса, Ернангомез носио Барселону против Ефеса

У мечевима првог кола Евролиге Барселона је савладала Анадолу Ефес 91:78, Бајерн је тријумфовао над Албом 80:68, док је Жалгирис на гостујућем паркету био бољи од Виртуса 82:79.
После уводних дуела у Београду између Црвене звезде и Асвела, односно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Тел Авиву између Макабија и Партизана, одиграна су још три меча првог кола Евролиге.
Барселона је славила у "Блауграни" захваљујући серији 10:2 на почетку последње деонице. Ефес је имао благу предност једино на почетку дуела, а онда је домаћи тим преузео иницијативу и преломио дуел у четвртом периоду.
Повратник из НБА лиге и шпански репрезентативац Вили Ернангомез био је први стрелац код Барселоне са 18 поена. Јан Весели га је испратио са 16 поена, Николас Лапровитола је постигао 13 и поделио осам асистенција, а звучно појачање Џавари Паркер је завршио са 10 поена.Никола Калинић је завршио са четири поена и три скока.
Шејн Ларкин је остварио дабл-дабл од 16 поена и 12 асистенција за Ефес. Илајџа Брајант и Тајрик Џоунс су уписали су по 10 поена.
Барселона у другом колу иде у Пиреј на мегдан Олимпијакосу, Анадолу Ефес дочекује Реал Мадрид.
Жалгирис је изборио велику победу у Болоњи. Литвански тим је био бољи од Виртуса 82:79.
Низом од 10 поена у четвртом периоду, екипа тренера Масквитиса је дошла до предности 77:73 и успела је да одржи резултатски плус у неизвесној завршници. Пресудила су два прецизна слободна бацања Кинана Еванса на две секунде до краја.
У победничком тиму истакао се Еванс са 25 поена. Код домаћих, најбољи је био Џордан Мики са 18 поена, док је српски репрезентативац Огњен Добрић је на дебију за Виртус постигао 12 поена за 25 минута у игри.
Жалгирис ће у наредном колу играти први меч пред домаћим навијачима против Црвене звезде. Виртус игра против Монака.
У сусрету европлигашких клубова из земље првака света Немачке, Бајерн је био бољи од Албе на свом паркету 80:68. 
Бајерн је успео да импресивном трећом деоницом 25:7 преокрене из минуса од 11 поена, колико је било у последњим минутима друге деонице, до предности 61:51 после 30 минута.
Силвијан Франциско је био најрасположенији код минхенског састава са 17 поена, Ајзак Бонга је остварио дабл-дабл од 11 поена и 10 скокова. Чувено НБА име Серж Ибака је на свом дебоју уписао девет поена и осам скокова.
Код Албе су Јоханес Тимас и Луис Олинде предњачили са по 12 поена. Мет Томас је имао поен мање.
Бајернов следећи изазов у Евролиги је гостовање код Панатинаикоса. Алба игра код куће против Басконије.
Евролига, прво коло:
Четвртак
Црвена звезда - Асвел 94:73
Макаби Тел Авив - Партизан 96:81
Барселона - Анадолу Ефес 91:78
Бајерн - Алба 80':68
Виртус - Жалгирис 79:82
Петак
Фенербахче - Олимпија Милано 19.45
Панатинаикос - Олимпијакос 20.15
Валенсија - Монако 20.30
Басконија - Реал 20.30

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.