Izvor: RTS, 05.Okt.2023, 23:03

Обрадовић: Лоша игра је до тренера, потпуно другачије на терену од припреме

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је у Тел Авиву да "црно-бели" нису одиграли како је било планирано и додао да је Макаби заслужено стигао до победе на старту Евролиге.
Кошаркаши Партизана поражени су у Тел Авиву од екипе Макабија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << резултатом 96:81.
"Морам да честитам Макабију јер су одиграли добру утакмицу. Имали смо план како да играмо вечерас и био је добар план. Реалност је нешто сасвим другачија, спремали смо се на један, а играли на потпуно други начин. Наша идеја је била да контролишемо напад, да не узимамо исхитрене шутеве, да не дозволимо играчима Макабија да се растрче по терену, да не постижу лаке поене и не долазе до офанзивног скока. У првом полувремену је све било супротно", рекао је Обрадовић на конференцији за медије, пренео је званични сајт Партизана.
Он је признао да су кошаркаши Партизана одиграли лоше.
"Кошаркаши Макабија имали су 18 асистенција, седам украдених лопти, а ми смо имали седам асистенција и осам изгубљених лопти. Испод нашег коша оба тима имала су по седам скокова. Они су убацили 27 од 55 поена на полувремену из транзиције или после офанзивних скокова, што је превише. После тога смо имали некакву реакцију. Али играли смо лоше. Када играмо лоше, онда је до тренера, треба да погледамо снимак и схватимо зашто се ово догодило", додао је тренер Партизана.
Обрадовић је навео да овај тим "црно-белих" има квалитет.
"Мораћу да се консултујем са стручним штабом, да видимо шта нам је чинити, јер ово што смо играли вечерас није оно што ми желимо. Верујем да овај тим има квалитет да буде бољи у одбрани и паметнији у нападу", истакао је Обрадовић.
Партизан ће у другом колу Евролиге гостовати екипи Асвела.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.