Izvor: RTS, 04.Okt.2023, 13:58

Матић: Генк је вероватно најбоља екипа у групи, ми морамо да верујемо у себе

Тренер фудбалера Чукаричког Игор Матић изјавио је пред утакмицу са Генком, да је белгијски тим најбољи у групи али да његова екипа мора да верује у себе.
Чукарички ће против Генка у четвртак од 21 сати одиграти први меч на домаћем терену у групној >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << фази Лиге конференција.

"Радују ме резултати које смо остварили у претходном периоду. Добро радимо, растемо, добијамо на самопуздању и све смо бољи. А то много значи у европским дуелима. Меч против Црвене звезда нам је била прекретница, такође против Ференцвароша смо оставили добар утисак, али смо скупо платили пад концетрације пред крај првог полувремена. Потом је уследила најбоља утакмица од мог доласка на клупу Чукаричког против Спартака", истакао је Матић за клупски сајт и додао да се "Брђани" неће предавати у сусрету против белгијског тима.
"Генк је вероватно најбоља екипа у групи. Добра, квалитетна, брза, способна да се лако трансформише, технички одлична. Имају брзину у офанзивном делу тима. Фаворити су не само у овој утакмици, већ на свакој. Са друге стране и ми идемо узлазном путањом, уз дужно поштовање ривалу, али морамо да верујемо у себе, да радимо на утакмици оно што смо вежбали", рекао је Матић.
Капитен Марко Доцић констатовао је да и поред дугог стажа у екипи увек има нове циљеве испред себе.
"Прошле сезоне жеља је била да се изборимо за групну фазу неког од европских такмичења, сада је циљ да освојимо прве бодове. Имали смо шансу у Будимпешти, повели смо против Ференцвароша, али нисмо издржали до краја. Меч против Генка је нова прилика, искрено се надам у сјајном амбијенту стадиона "Дубочица", истакао је Доцић и додао да се он у Лесковцу осећа као код куће.
"Обећавамо им борбу до последњег атома снаге, против ривала који има квалитет, који је надиграо и Олимпијакос, али је тада несрећно елиминисан. Верујем да је ово само почетак добрих резултата Чукаричког у Лесковцу, јер нас потом очекују још два спектакуларна меча, против Фиорентине и Ференцвароша пред овом дивном публиком", закључио је Доцић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.