Izvor: RTS, 28.Sep.2023, 16:26

Фактор Свифт – како од звезде направити суперзвезду

Играч америчког фудбала Травис Келси додатно је добио на популарности откако је јавност сазнала да је у емотивној вези са поп певачицом Тејлор Свифт. Члан Канзас сити чифса је за мање од недељу дана добио 500.000 нових пратилаца на Инстаграму, продаја његовог дреса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Америци повећана је за чак 400 одсто, док се његов подкаст попео на прво место на Епл стриминг платформи.
Веза Трависа Келсија и Тејлор Свифт заокупила је пажњу јавности, не само у Сједињеним Државама. Одјек у свету о новопеченом љубавном пару оставио је трага пре свега на шампиона овогодишњег Супербоула.
Келси игра хватача на позицији тајт енда, а каријеру је започео 2013. године када га је Канзас изабрао у трећој рунди НФЛ драфта.
Келси од тада није напуштао клуб с којим је освојио две титуле шампиона, прву 2019. године када су у финалу били бољи од екипе Сан Франциска, и другу 2022. када су у 57. Супербоулу по реду савладали Филаделфија иглсе.
Канзас је у мечу којем је присуствовала Тејлор Свифт у друштву Доне Келси, Трависове мајке, убедљиво савладао Чикаго берсе са 41:10, а Келси је остварио и тачдаун.
Након меча новопечени пар заједно је напустио стадион.
Веза Келсија и Свифтове фановима је занимљива и због чињенице да су обоје рођени 1989. године, да је Тејлор Свифт издала тачно десет студијских албума, док Травис Келси игра своју десету сезону у НФЛ-у.
Како је веза угледала светлост дана Верује се да је пар заједно неколико недеља, а Келси је у Шоуу Пета Мекафија прошле недеље открио како је све почело.
"Рекао сам јој: Гледао сам те како наступаш на стадиону 'Ароухед', па би и ти могла да дођеш на исто место и гледаш мене", навео је Келси, а затим наставио: "Видећемо шта ће бити у будућности."
Тејлор Свифт се први пут у јавности са Трависом појавила баш на мечу против Берса, где је била у ложи са Келсијевом породицом и пријатељима.
Играч Чифса је после меча изјавио да му је било јако драго да је види са пријатељима и породицом који су имали само речи хвале за певачицу.
Прилику да дају свој коментар искористили су и чланови НФЛ лиге. Келсијев саиграч Патрик Махоумс изјавио је да је лопта приликом тачдауна морала ићи на Трависа јер су сви знали да му је девојка ту.
Бил Беличик, легендарни тренер Њу Ингланд патриотса, изјавио је да је Травис у каријери имао велики број добрих хватања, али да му је ово најбоље.
Веза која доноси популарност и маркетинг Иако је јавност недавно сазнала за везу играча америчког фудбала и поп певачице, Травис је већ осетио "фактор Свифт".
Тајт енд је на Инстаграму добио више од 500.000 пратилаца, што није много чудно јер Свифтову на поменутој друштвеној мрежи прати више од 270 милиона људи.
Продаја дреса играча такође је скочила, како наводе амерички медији, за 400 одсто, па је његов дрес у тренутку био међу пет најпродаванијих.
Број женских гледалаца утакмице између Канзаса и Чикага већи за 63 одсто у поређењу са претходним мечевима.
Подкаст који Травис има са својим рођеним братом Џејсоном, а који се стримује на Епловој стриминг платформи, попео се на прво место по гледаности.
Чифси очекују да ће се продаја домаћих карата у наредном периоду увећати чак три пута, јер ће велики број фанова популарне певачице доћи на стадион само да би њу видели у ложи.
Форбс пише да Келси годишње инкасира суму од 15 милиона долара, од тога 12 на рачун НФЛ уговора и три од маркетинга и коришћења његовог имена. С друге стране, његова лепша половина је прошле године зарадила 93 милиона долара.
Бизнис магазин наводи да ће Келси сада остваривати већу зараду од маркетинга јер се брендови утркују да ангажују чланове породица или партнере светски познатих личности, а као што је познато, Тејлор Свифт је једна од најпопуларнијих певачица на планети.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.