Izvor: RTS, 26.Sep.2023, 17:22

Руски тенисер Карен Хачанов освојио турнир у кинеском Џухаију

Руски тенисер Карен Хачанов освојио је АТП турниру у кинеском Џухаију, пошто је у финалу победио Јапанца Јошихита Нишиоку 7:6 (7:2), 6:1.
Хачанов, који је 15. тенисер света, савладао је Нишиоку, који је 46. на АТП листи у мечу који је трајао један сат и 44 минута.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Био је то пети међусобни дуел руског и јапанског тенисера, а четврти тријумф Хачанова.
Хачанов је први стигао до брејка у петом гему првог сета, а онда је на свој сервис повео 4:2. Јапанац је изједначио на 4:4, а онда се играло гем за гем. Хачанов је добио први сет резултатом 7:2 у тај-брејку. Рус је бриљирао у другом сету, а свом ривалу је препустио само један гем.
Руски тенисер је тријумфом у Кини стигао до пете титуле у каријери, а прве у овој сезони. Он је последњу титулу пре Џухаија освојио у новембру 20218. када је тријумфовао на мастерсу у Паризу. Јапанац је остао на два освојена АТП трофеја.
Хачанов је за тријумф у Кини освојио новчану награду од 149.330 долара и 250 бодова за АТП листу, док је Нишиоки припало 87.110 долара и 150 поена.
АТП турнир у Џухаију играо се за наградни фонд од 981.785 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.