Izvor: RTS, 25.Sep.2023, 15:46

Мијаиловић: Нека суди било ко, само не Јовановић, сутра коначна одлука УО Звезде

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић рекао је да ће у уторак у 12.00 бити одржана седница Управног одбора клуба који ће одлучити да ли ће шестоструки узастопни шампион Србије играти 171. "вечити дерби" уколико Фудбалски савез Србије остане при ставу да утакмицу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << суди Срђан Јовановић.
После одлуке судијске комисије Фудбалског савеза Србије да Срђан Јовановић буде главни судија на дербију у медијима су се појавиле информације о незадовољству црвено-белих и наговештаји да ће пропустити "вечити" дерби, а и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић је изразио незадовољство.

"Непријатно смо изненађени најавом у медијима да ће судија Срђан Јовановић бити делегиран као главни судија 171. вечитог дербија између Партизана и Црвене звезде, који је заказан за среду 27. септембар. Током претходних девет година, један једини судија за кога је Црвена звезда тражила изузеће да не суди нашем клубу је био Јовановић. У питању је осведочени навијач Партизана, његова породица је радила за Фудбалски клуб Партизан и он је у складу са тим антагонизмом према Црвеној звезди и судио све утакмице које су се тицале нашег клуба".
"Због свега наведеног ми смо 2019. године од Фудбалског савеза Србије званично тражили да Јовановић никад више не суди утакмице нашег клуба. Никад ни за једног судију то нисмо тражили, само за њега. И ФСС је баш њега делегирао за предстојећи дерби", рекао је Мијаиловић.
Председник Звезде је додао да избор Јовановића представља наставак организоване хајке против Црвене звезде од стране генералног секретара ФСС-а Јована Шурбатовића и председника судијске комисије Дејана Филиповића, док су остали руководиоци неми посматрачи.
"Желим да обавестим и руководство ФСС-а и нашу јавност да је став нашег менаџмента и мој лични став да не прихватамо да играмо 'вечити' дерби уколико се не промени одлука о делегирању судије Јовановића. Не желимо да утичемо на руководство ФСС са нашим жељама, кога бисмо ми желели да суди, нека суди било ко, само не Јовановић", додао је Мијаиловић.
Председник Црвене звезде је истакао да се није реч о томе да ли црвено-бели имају најјачи тим у последњих 30 година.
"Не ради о томе да ли Црвена звезда има најјачи тим у последњих 30 година или не, већ се ради о обавези да се заштити клуб и не дозволи појединцима унутар фудбалске организације да се иживљавају над највећим клубом на овим просторима", навео је Мијаиловић.
У закључку, Мијаиловић истиче да ће Управни одбор клуба заседати у уторак од 12.00.
"Ако смо званично највећи онда захтевамо и такав третман без обзира на снагу наших играча. Заказао сам ванредну седницу Управног одбора ФК Црвена звезда за уторак у 12 часова да би УО заузео коначан став и донео адекватну одлуку", закључио је Мијаиловић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.