Izvor: RTS, 25.Sep.2023, 08:26

Холандска полиција употребила сузавац да растера навијаче Ајакса на мечу против Фејнорда

Утакмица Ајакса против браниоца титуле, Фејенорда, прекинута је у неколико наврата јер су навијачи бацали бакље на терен, а полиција је употребила сузавац да растера навијаче амстердамског клуба са стадиона.
Група навијача Ајакса покушала је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << силом да уђе на "Јохан Кројф арену", након што је утакмица прекинута, што је навело полицију да их растера сузавцем, написала је амстердамска полиција на Твитеру.

Утакмица је први пут била прекинута у 20. минуту, пошто су навијачи домаћег тима убацивали тврде предмете на терен. Меч је потом други пут прекинут у 43. минуту због убацивања бакљи на терен од стране навијача Ајакса, а главни судија Сердар Гузубујук је послао играче у свлачионицу.
Меч је настављен после прекида од скоро двадесет минута. Ајакс је губио 3:0 у другом полувремену када је утакмица коначно прекинута, у 56. минуту након што су бакље поново убачене на терен у близини гола.
Неколико сати касније, Ајакс је отпустио спортског директора Свена Мислинтата, који се клубу придружио у мају.
"Различити покушаји да се поврати шира подршка нису довели до жељених резултата и то доводи до немира у клубу и око њега, као и до разочаравајућих наступа", рекао је привремени директор Јан ван Халст.
Клуб из Амстердама са само једном победом и пет бодова заузима 13. место у лиги, а сва три гола против Фејнорда примио је у првом полувремену.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.