Izvor: RTS, 22.Sep.2023, 23:49

Одбојкашице Србије против Холандије у квалификацијама за Олимпијске игре

Одбојкашице Србије играће од 10 часова против Холандије меч шестог кола олимпијских квалификација у кинеском Нингбоу.
Србија је остварила четири узастопна тријумфа, али и један пораз од Доминиканске Републике и заузимају прво место на табели >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Групе А.

Исти број бодова - 12 има и селекција Холандије која је доживела пораз на старту квалификације од селекције Канаде. 
Сусрет Србије и Холандије биће уједно и борба за прво место на табели. Пласман на Олимпијске игре избориће две најбоље репрезентације из сваке групе.
Селектор Србије Ђовани Гвидети истакао је након пораза од Доминанске Републике да је све у рукама његових одбојкашица.
"Много смо се мучили у нападу, добрим делом и због сјајних решења ривалки. Ипак, све је отворено, све је и даље у нашим рукама", рекао је Гвидети.
Директан пласман на Олимпијске игре обезбедила је Француска, будући да је домаћин такмичења. По новом систему квалификација, 24 најбоље репрезентације подељене су у три групе са по осам селекција.
После утакмице са Холандијом, Србији остаје меч против Кине. 
Табела Групе А:
1. Србија 12
2. Холандија 12
3. Доминиканска Република 12
4. Кина 11
5. Канада 8
6. Чешка 5
7. Мексико 0
8. Украјина 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.