Izvor: RTS, 22.Sep.2023, 16:56

Фудбалерке Србије преокретом до победе против Украјинки у Лиги нација

Женска фудбалска репрезентација Србије успешно је почела такмичење у Лиги нација, пошто је у првом мечу Треће групе Б Лиге као гост савладала селекцију Украјине 2:1.
Иако је на полувремену Украјина имала предност, Србија је у наставку дошла до преокрета >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и прве победе у новооснованој Лиги нација - 2:1.
Утакмица је одиграна у пољском Старогарду Гдањском, а изабранице Драгише Зечевића стидљиво су ушле у дуел и дозволиле противницама да дођу до предности.
У 20. минуту погодак је постигла Овдијчук, после велике грешке одбране Србије.
Ипак, Србија је у наставку заиграла знатно агресивније и успеле да дођу до преокрета.
Прво је Јелена Чанковић у 64. минуту из слободног ударца савладала голманку Украјине, да би Невена Дамјановић у 79. минуту одлично реаговала после корнера са десне стране и поставила коначан резултат утакмице.
Србија је освојила прва три бода у Трећој групу Б Лиге нација, а касније се састају Грчка и Пољска.
Наредни меч Србија игра 26. септембра, када ће доћекати селекцију Грчке у Старој Пазови.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.