Izvor: RTS, 21.Sep.2023, 00:33

Обрадовић: Заслужена победа Студентског центра, нисмо искористили наше шансе

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је вечерас да је екипа Студентског центра заслужено освојила Суперкуп регионалне АБА лиге.
Партизан је раније вечерас у финалу Суперкупа поражен од Студентског центра резултатом 83:81.
"Присуствовали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << смо једној веома, веома доброј кошаркашкој утакмици. Све се одлучило у последњим тренуцима меча. Утакмица је била веома занимљива. Желим да честитам екипи Студентског центра на освајања Суперкупа, а посебно мом колеги Андреју Жакељу. Мислим да је изванредно водио екипу током целог турнира, а посебно вечерас", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
Он је истакао да је утакмица била пуна преокрета. Студентски центар је серијом 10:0 у финишу стигао до победе.
"Имали смо прилику да веома лако приведемо меч крају, али смо направили неке брзоплете одлуке у нападу, а онда смо у одбрани лако дозволили да се врате у меч. Они су шутем за три поена повели са два разлике. Имали смо зицер испод коша у последњем нападу, али га нисмо искористили. Причати о последњем нападу и последњој одбрани је нешто што мене никада није интересовало. У сваком случају честитке Студентском центру на освојеном трофеју", рекао је Обрадовић и захвалио организаторима Суперкупа.
Партизан није искористио последњи напад пошто је Френк Камински имао прилику да "црно-белима" донесе изједначење.
"Знали смо како ће да играју у одбрани, то је било једно од решења. Увек тиму морате да понудите више решења. Камински је био сам испод коша, промашио је зицер, то је саставни део игре", навео је Обрадовић.
Партизан је у Подгорици играо без повређеног Матеуша Понитке.
"Понитка је прошао припреме, али нажалост има ту повреду која га је спречила да буде са екипом. Не верујем да ће игра на турниру у Атини, пошто већ у петак путујемо у Грчку. Срећна је околност да до почетка првенства у АБА и Евролиги имамо још десетак дана. Видећемо каква ће бити ситуација. Неки играчи морају да се одморе, а неки да подигну форму. Припреми период је увек такав, неки су мање спремни, неки више. Увек се реагује, док не почне оно што је најважније, а то су су званичне утакмице", истакао је Обрадовић и захвалио навијачима Партизана на подршци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.