Izvor: RTS, 20.Sep.2023, 23:15

Студентски центар освајач АБА Суперкупа

Кошаркаши Студентског центра су у Подгорици победом над Партизаном 83:81 освојили Суперкуп АБА лиге.
Студентски центар је тријумфом против Партизана стигао до првог трофеја Суперкупа АБА лиге у историји клуба.
Кошаркаши Студентског центра >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су водили у већем делу прве четвртине, а подгорички клуб је у седмом минуту имао предност од 19:14. Студентски центар је прву четвртину добио резултатом 25:22.
Домаћи кошаркаши су највећу предност имали у 16. минуту (40:29). Партизан је серијом 9:0 пришао на 40:38, а прво полувреме је завршено вођством Студентског центра резултатом 42:40.
Партизан је заиграо ангажованије на старту треће четвртине, а "црно-бели" су 24. минуту повели 50:45. Студентски центар је успео да изједначи на 50:50, а онда се играло поен за поен. Партизан је у последњу четвртину ушао са вођством 66:63.
"Црно-бели" су имали предност у већем делу последње четвртине, а Студентски центар је на 37 секунди пре краја пришао на 81:80. Партизан није искористио напад, а Борна Капуста је погодио тројку за вођство Студентског центра 83:81. "Црно-бели" потом нису искористили последњи напад, а трофеј је припао Студентском центру.
Најефикаснији у екипи Партизана био је Кевин Пантер са 23 поена, док је Зек Ледеј додао 13.
У шампионском тиму екипе из Подгорице најбољи је био Обри Докинс са 18 поена, док је Кенан Камењаш убацио 14.
Треће место освојила је Будућност, која је победила Игокеу 79:68. Пето место припало је Меги, која је надиграла Задар 101:78. ФМП је освојио седму позицију, пошто је после продужетка надиграо Цедевита Олимпију 85:81. Нова сезона у АБА лиги почиње 29. септембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.