Izvor: RTS, 20.Sep.2023, 19:34

Матић: За овакве утакмице се живи, противник је јак, али и ми видимо своју шансу

Тренер фудбалера Чукаричког Игор Матић изјавио је у Будимпешти уочи меча против Ференцвароша у првом колу Групе Ф Лиге конференција да се за овакве утакмице живи и додао да ће играти храбро против шампиона Мађарске.
Чукарички ће у четвртак, 21. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << септембра од 18.45 гостовати у Будимпешти код екипе Ференцвароша.
"Историјска утакмица за нас и то је огроман мотив и играчима и мени. За овакве утакмице се живи. Противник је изузетно јак, петоструки узастопни шампион Мађарске, са одличним тимом и квалитеним играчима, али и ми видимо своју шансу и играћемо храбро и одважно са жељом да остваримо позитиван резултат. Према противнику имамо увек респект, али не и страх, увек ћемо играти са жељом да остваримо добар резултат. Победа против Црвене звезде може да буде модел, али свака утакмица је другачија. Нема еуфорије после те победе, напротив, јесте важна победа против великог клуба, али то не сме да нас завара и заустави на путу ка нашим циљевима", рекао је Матић на конференцији за медије.
Тренер Чукаричког је истакао да је кадровска ситуација у његовом тиму углавном добра.
"Осим Зе Марија и Стефана Томовића сви су здрави. На утакмици против Звезде је била велика потрошња и могуће је да ће бити неколико измена у стартној постави у односу на тај меч. Месец дана сам тренер, имали смо густ распоред по мом доласку, пре меча против Звезде смо имали први мини-циклус од 15 дана током ког смо радили заједно, али знате како, тренерима никад није довољно времена", додао је Матић.
Матић је говорио и о циљевима клуба у Европи и Суперлиги Србије.
"Циљ у Лиги конференција је да освојимо што више бодова за клуб и за српски фудбал. Тешко је рећи да ли можемо да будемо међу прва два места, група је заиста јака, играћемо против озбиљних и квалитетних екипа, али ми ћемо ићи од утакмице до утакмице и видећемо докле можемо да догурамо. Није фраза, стварно ћемо покушати да остваримо пласман на прва места. Кад је у питању домаћи шампионат, желимо да наставимо низ излазака у Европу, као што је то неколико година уназад. Клуб играњем у Европи расте и желимо да тако и наставимо", навео је тренер Чукаричког.
Капитен Чукаричког Марко Доцић истакао је да је екипа спремна да уђе у историју.
"Пред нама је прва утакмица у Лиги конференција, меч за уживање и велику борбу. Ово је за нас историјска утакмица, прва за клуб у групној фази неког европског такмичења и желимо да остваримо позитиван резултат. Нема потребе да себи правимо притисак, њега смо имали пролетос у првенству јер смо знали колико је било битно да освојимо место које нам гарантујемо европску јесен", рекао је Доцић.
Капитен црно-белих са банобог брда се осврнуо и на чињеницу да је Дејан Станковић тренер Ференцвароша.
"Играмо против противника чији нас тренер добро познаје, као и ми њега. Знамо отприлике како играју његове екипе и то би могла да буде наша предност. Надам се да ћемо показати игру као против Црвене звезде, јер су Звезда и Ференцварош по квалитету слични клубови. Играћемо храбро, желимо да оставимо и добар утисак у овој историјској утакмици за наш клуб. Очекујемо да они играју офанзивно а на нама је да уђемо добро у меч у парирамо игром", рекао је Доцић.
У другом мечу првог кола Групе Ф у истом термину од 18.45 састаће се Генк - Фјорентина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.