Izvor: RTS, 19.Sep.2023, 23:57

"Петарда" Барселоне против Антверпена, Порто бољи од Шахтјора

Фудбалери Барселоне убедљиво су савладали Антверпен са 5:0 у првом колу Групе Х Лиге шампиона, у истој скупини Порто је био бољи од Шахтјора са 3:1, а сви голови постигнути су у првом полувремену.
Барселона је "петардом" отворила овогодишње учешће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у најјачем клупском фудбалском такмичењу на свету.
Први гол за Каталонце постигао је Жоао Феликс у 11. минуту на асистенцију Гундогана. Португалац је касније, у 19. минуту асистирао Левандовском који је дуплирао предност на 2:0. Коначчних 3:0 на полувремену поставио је Батај аутоголом скренувши шут који је упутио Рафиња.
Гави је у 54. минуту повисио предност домаћина на 4:0, да би коначни резултат поставио Жоао Феликс у 66. минуту на асистенцију Рафиње.
Порто је у Хамбургу савладао екипу Шахтјора са 3:1, а сви голови постигнути су у првом полувремену.
Португалска екипа до предности стигла је већ у 8. минуту голом Галена, да би номинални домаћин у 13. минуту изједначио преко Келсија на асистенцију Коноппљанке.
Галено је у 15. минуту вратио предност гостима, да би Мехди Тареми у 29. минуту поставио коначних 3:1.
Табела Групе Х:
1. Барселона 3
2. Порто 3
3. Шахтјор 0 
4. Антверпен 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.