Izvor: RTS, 19.Sep.2023, 20:05

Партизан сигуран против Игокее, овације за Алексу Аврамовића у "Морачи"

Кошаркаши Партизана први су финалисти АБА Суперлупа, пошто су у "Морачи" савладали екипу Игокее 91:84. Прве минуте у црно-белом дресу у новој сезони одиграо Алекса Аврамовић, који је дочекан овацијама публике у Подгорици. Екипа Жељка Обрадовића у финалу ће играти против >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победника дуела између Будућности и Студентског центра.
За разлику од меча од Меге у четвртфиналу, у којој су се црно-бели мучили, против Игокее шампион АБА лиге одиграо је одличан меч и убедљиво савладао Игокеу 91:84.
Екипа Жељка Обрадовића од старта меча наметнула је висок ритам и брзо стигла до двоцифрене предности. Капитен Кевин Пантер убацио је 11 поена у првој деоници, па су црно-бели после 10 минута игре стекли предност 27:13.
Партизан је са одличном игром наставио и у другој четвртини, у којој је прве минуте у новој сезони добио Србије Алекса Аврамовић. Освајач сребрне медаље на недавно завршеном Мундобаскету имао је неколико одличних потеза, заслужио овације навијача у "Морачи", а црно-бели су на полувреме отишли са предношћу 55:35.
Црно-бели су и на крају треће четвртине имали 20 поена предности, да би уследио празан ход на старту последње деонице. Период од пет минута без поена тројком је прекинуо Ален Смаилагић, а Партизан је на крају дошао до тријумфа .
Најефикаснији у победничкој екипи били су Смаилагић са 15, Пантер са 13 и Камински са 12 поена, док је у екипи Игокее Јеремић убацио 23 поена.
Београдски тим освојио је последње издање АБА Суперкупа 2019. године, а прилику за први трофеј у сезони имаће у среду, када ће се у финалу састати са победником меча између Будућности и Студентског центра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.