Izvor: RTS, 18.Sep.2023, 21:51

Прелепа ноћ за српско рвање у Београду – Злато Мићића, бронза Цаболова и две олимпијске визе

Репрезентативац Србије Стеван Мићић освојио је златну медаљу на Светском првенству у рвању у Београду победом над Јапанцем Руијем Хигучијем од 7:4 у категорији до 57 килограма слободним стилом. Рус у саставу Србије Хетик Цаболов је победом над Азербејџанцем Тураном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бајрамовим од 6:4 у категорији до 74 килограма слободним стилом освојио бронзу, самим тим још један члан наше селекције са олимпијском визом.
После изборене олимпијске визе победом у полуфиналу, Стеван Мићић у Париз наредне године иде као светски шампион. 
Мићић је после почетног одмеравања снага својио је прва два поена на половини прве рунде. Хигучи му је узвратио у последњим секундама тог периода.
Јапанац је боље отворио наредну рунду преокретом на 4:2, али му је Мићић узвратио. Одличан напад српског рвача у последњем минуту друге рунде донео му је предност од 6:4. Врло важан моменат десио се на четири секунде до краја друге рунде, Хигучи је тражио челенџ. Није преиначена судијска одлука и самим тим је Мићић добио додатни бод, који му је дефинитивно донео злато.
Ово је прво злато за Србију у слободном стилу. До њега је дошао на импресиван начин. У четвртфиналу био је бољи од актуелног олимпијског шампиона Руса Угуева (9:7), а у полуфиналу је савладао и актуелног светског првака Абакартова (6:2) из Албаније.
На тај велики успех се надовезао Рус у редовима Србије Хетик Цаболов. Победом 6:4 над Азербејџанцем Тураном Бајрамовим постао је други рвач наше земље са местом у Паризу 2024. године.
Цаболов је искористио неискуство младог ривала и у финалу дошао до победе, самим тим бронзане медаље и шесте медаље за Србију у слободном стилу, укупно 108. на великим такмичењима.
Уз Мићића и Цаболова, српски олимпијски тим у Паризу у овом тренутку броји 31 члана.
После слободног стила, наредних дана крећу борбе у грчко-римском стилу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.