Izvor: RTS, 18.Sep.2023, 10:16

Гвардиола: Против Звезде морамо да играмо са другим тимом

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да има проблема са повређеним играчима уочи меча првог кола фудбалске Лиге шампиона против Црвене звезде, преносе британски медији.
Манчестер сити је у првих пет кола Премијер лиге остварио пет >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победа. "Грађани" су освојили европски Суперкуп, док је у Комјунити шилду поражен од Арсенала.
"Мање играча на клупи је проблем. Када имате много повреда, проблем није само данас, него сутра или за три, четири, пет утакмица. Жао ми је, биће утакмица где ћемо морати да играмо са фудбалерима 'другог тима' јер не смемо да ризикујемо повреде главних играча. Кевин де Брујне и Џон Стоунс су и даље повређени, за Матеа Ковачића и Џека Грилиша још не знам шта се дешава", рекао је Гвардиола.
Утакмица између Манчестер ситија и Црвене звезде биће одиграна сутра од 21 час. Манчестер ситију потом следи дуел са Нотингем Форестом у Премијер лиги и гостовање Нукаслу у Лига купу.
"Не знам колико дуго ће бити ван тима... Мислим да неће бити спремни за Црвену звезду, видећемо још, корак по корак. Потом гостујемо Њукаслу у Лига купу. Када имате цео тим на располагању, онда идете у Њукасл са добром екипом", реако је Гвардиола.
Он је подсетио да су поједини играчи прошле недеље имали обавезе у својим репрезентацијама. "Сада се само одмарамо, опорављамо и покушавамо да дођемо на утакмицу у што бољем стању. Ја сам био на одмору, али ови момци су играли 90 минута у својим репрезентацијама, путовали су у Боливију, Бразил... То је јако исцрпљујуће. Погледајте само колико екипа имају повреда. Не односимо се према играчима на добар начин. Одговорни смо за то како се понашамо према њима", закључио је Гвардиола.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.