Izvor: RTS, 17.Sep.2023, 23:19

Мондо Дуплантис поправио светски рекорд у скоку с мотком

Швеђанин Мондо Дуплантис освојио је Дијамантску лигу, оборивши сопствени светски рекорд у скоку с мотком, који сада износи 6,23 метара.
Дуплантис је оборио светски рекорд у скоку с мотком, тријумфујући на Завршном митингу Дијамантске лиге у Јуџину >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са прескочених 6,23 метара.

Швеђанин је пре три седмице освојио злато на Светском првенству у Будимпешти, а у Јуџину је седми пут у каријери поставио најбољи резултат на свету.
Претходни најбољи резултат на отвореном Дуплантис је поставио прошлог лета на Светском првенству управо у Јуџину - 6,21, док је центиметар више скочио у затвореном.
На Завршном митингу Дијамантске лиге оборен је још један светски рекорд - Гудаф Цегај претрчала је 5.000 метара за 14:00.21, што је најбољи резултат на овој деоници у историји.
Етиопљанка је истовремено тријумфовала у генералном палсману Дијамантске лиге.
Јакоб Ингебригтсен је поставио нови европски рекорд у трци на једну миљу и он сада износи 3:43.73.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.