Izvor: RTS, 16.Sep.2023, 14:03

Мута Николић о домаћој лиги: Искључио бих Звезду и Партизан

Тренер КК Вршац Мирослав Мута Николић истакао је да је добар систем домаћег првенства кључан за јачање српске кошарке.
На старој планини се одржава Скупштина Кошаркашке лиге Србије на којој је главна тема промена система и већи утицај домаћег >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичења у односу на АБА лигу. Сем руководства лиге су присуствовали представници свих клубова учесника тог такмичења.
Прослављени српски тренер Мирослав Мута Николић, који је оставио највише трага као помоћник у репрезентацији селекторима Жељку Обрадовићу и Саши Ђорђевићу, навео је после Скупштине КЛС-а да ваља смањити утицај Црвене звезде и Партизана на дешавања у српској кошарци.
"Сви смо потекли из јаке домаће лиге. Морамо сви да је играмо. Ја бих искључио Звезду и Партизан. Нек ми одлучујемо ко је први у нашој земљи. Не бринем се за нашу кошарку. Потребно нам је да ојачамо и да имамо добар систем", рекао је тренер КК Вршац.
Ово заседање има нарочито важан значај после изјаве селектора Србије Светислава Пешића у емисији "Око" да светско сребро не може да прикрије недостатке српске кошарке. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.