Izvor: RTS, 10.Sep.2023, 21:13

Аврамовић после пораза: Два најбоља тима су се нашла у финалу Мундобаскета, бољи је победио

Репрезентативац Србије у кошарци Алекса Аврамовић, рекао је након пораза у финалу Мундобаскета, да су се два најбоља тима нашла у финалу, те да је бољи победио. Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да је испуњен примарни циљ репрезентације >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - пласман на Олимпијске игре.
Србија је изгубила од Немачке у финалу Мундобаскета 83:77, а Алекса Аврамовић каже да је главни циљ испуњен - Србија је изборила олимпијску визу, те да је све време играчима говорио да треба да буду поносни.
"Знате, ми смо већ пласманом у четвртфинале људе учинили срећним, па онда игром против једне екипе као што је Литванија, 'појели' смо их, да се тако изразим, затим и Канаду која има боже сачувај играче - Ша, Брукс, Барет, они су класа", навео је Аврамовић.
Истакао је да су српски репрезентативци дали све од себе, те да су два најбоља тима ушла у финале.
"Два најбоља тима су се нашла у финалу и морамо да кажемо да је бољи победио, нема ту шта да се дода", закључио је Аврамовић.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да је испуњен примарни циљ репрезентације - пласман на Олимпијске игре.
"Испунили смо оно што је био наш план, а то је да са овог првенства одемо на Олимпијаду, ако је могуће да узмемо медаљу, узели смо сребрну. Ајде сада да пробамо да направимо још један успех, а то је да узмемо златну медаљу јер смо се тако и припремали. Рекао сам им да сам поносан на њих и пре и након утакмице", навео је Пешић. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.