Izvor: RTS, 10.Sep.2023, 07:43

Литванија против Србије у квалификацијама за ЕП - победа је императив и у фудбалу

Фудбалери Србије од 20.45 у Каунасу против Литваније играју реванш меч у квалификацијама за Европско првенство које се наредне године одржава у Немачкој. Директан пренос утакмице можете пратити на Првом програму РТС-а, а његов ток из часа у час на нашем порталу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Србија и Литванија састају се трећи пут у последњих неколико дана, додуше у спорту у којем ни једни ни други не бриљирају.
Репрезентативци Србије у баскету и кошарци  дуеле са Литванцима завршили су на најбољи начин.
Изабраници Светислава Пешића избацили су Литванце у четвртфиналу Мундобаскета убедљивом победом 87:68. “Орлови“ су доминирали од самог почетка меча.
Баскеташи су у финалу Европског првенства такође победили Литванце. Двојком Страхиње Стојачића при резултату 20:20, Србија се пети пут узастопно попела на кров Европе.
На жалост обе нације, по свему судећи и једни и други дуго ће чекати да се ове две селекције међусобно надигравају у нокаут фази неког фудбалског шампионата.
Ипак треба бити реалан и рећи да је Србија бар по фудбалским именима доста квалитетнија од селекције Литваније.
Дуел који ће репрезентације играти у Виљнусу свакако ће више значити Литванцима који би бар на тренутак утисак због претходних пораза поправили добрим резултатом.
Србији ће исход меча бити битан, али свакако у сенци сусрета које ће имати други представници државе.
Кошаркаши дан отварају финалом Мундобаскета, одбојкаши против Чешке играју осмину финала Европског првенства да би се на крају дана за 24. гренд слем титулу у каријери у финалу Ју-Ес опена Новак Ђоковић борио против Медведева.
Реванш који Србија мора да добије Неочекиван пораз фудбалера од Мађарске (2:1) на стадиону "Рајко Митић" по ко зна који пут у низу разочарао је навијаче Србије који очекују пласман на Европско првенство већ 20 година.
Пиксијеви изабраници сусрећу се са, на папиру, најлошијим ривалом у групи, селекцијом Литваније.
У првом мечу у Београду, који је уједно и био дуел првог кола, репрезентација Србије савладала је овог ривала са 2:0.
"Орлови" очекују победу, која им је готово неопходна, јер би сваки други резултат закомпликовао ситуацију у групи три кола пре краја квалификација.
Стил игре Литваније базиран је на дефанзиви, а појављује се као нужност у одсуству квалитетних нападача и везних фудбалера.
Веома је извесно да ће фудбалери Литваније покушати да буду директни с лоптом, свесни да неће имати много прилика да заиста угрозе Србију, покушаваће да пресецају игру што више и играју на ивици фаула.
Екипа као што је Литванија нема широк спектар могућности којим би угрозила Србију, па ће своје шансе тражити у контранападима и прекидима.
Дуел у којем Литванија дочекује Србију од 20.45 у директном преносу можете пратити на Првом програму РТС-а, а његов ток из часа у час и на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.