Izvor: RTS, 10.Sep.2023, 00:53

Коко Гоф шампионка Ју-Ес опена после преокрета против Сабаленке

Америчка тенисерка Коко Гоф освојила је титулу на Ју-Ес опену, пошто је после преокрета савладала Белорускињу Арину Сабаленко 2:1, по сетовима 2:6, 6:3, 6:2.
Деветнаестогодишњој тенисерки ово је прва гренд слем титула у каријери, док ће Сабаленка за утеху >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од наредне недеље бити прва тенисерка на ВТА листи.
Коко Гоф је пре Ју-Ес опена играла финале Ролан Гароса у којем је поражеа од Иге Швјонтек 2:0 у сетовима.
Сабаленка је боље отворила меч, али је домаћа тенисерка успела да се врати и за нешто више од два сата игре стигне до трофеја.
Сабаленка је лако освојила први сет, у којем је узела два брејка ривалки. Ипак Гоф, која је шеста тенисерка света успела је да се ослободи притиска који је био видљив и дође до нивоа игре који ју је красио у већем делу турнира.
Гоф је на почетку другог сета успела да спаси две брејк лопте, а затим у четвртом гему и сама одузме сет Белорускињи.
Сабаленка је у следећем гему имала прилику да врати брејк, али је Гоф поново издржала и повела са 4:1. До краја сета Гоф је била мирна и без муке поравнала на 1:1.
Американка је са добром игром наставила и у одлучујућем сету где је до брејка стигла већ у првом гему, а затим у трећем поново одузела сервис ривалки.
Сабаленка је у шестом гему вратила један брејк, али је већ у следећем гему њена противница узвратила истом мером.
Гоф је рутински затворила меч и стигла до прве гренд слем титуле пред више од 20.000 навијача на стадиону "Артур Еш".
Победница последњег гренд слема у сезони поред 2.000 ВТА бодова добија и три милиона долара, док ће упола мањи износ припасти вицешампионки.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.