Izvor: RTS, 06.Sep.2023, 13:14

Јована Арсић и Николај Пименов у полуфиналу скифа на Светском првенству

Српски репрезентативци Јована Арсић и Николај Пименов пласирали су се у полуфинале скифа на Светском првенству у веслању које се одржава у Београду.
Јована Арсић је освојила друго место у својој четвртфиналној групи, што јој је било довољно за >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пласман у полуфинале.

Арсић је освајањем другог места ушла међу 12 најбољих веслачица у женском скифу на Светском првенству од којих ће првих девет обезбедити визу за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.
Николај Пименов заузео је друго место у првој четвртфиналној групи и пласирао се у полуфинале мушког скифа.
Као и у случају српске репрезентативке и код Пименова важи правило да ће првих девет такмичара обезбедити пласман на Олимпијске игре.
Јована Арсић и Николај Пименов ће веслати у полуфиналу скифа у петак, 8. септембра у преподневним часовима.
Светско првенству у Београду је уједно и квалификационо за Олимпијске игре у Паризу, па ће у скифу пласман обезбедити по девет најуспешнијих у обе конкуренције, а у двојцу и дубл скулу по 11 најбољих у обе конкуренције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.