Izvor: RTS, 05.Sep.2023, 17:18

"Орлови" на корак до пласмана на Олимпијске игре, све очи упрте у Канаду и Словенију

Победом над Литванијом и пласманом у полуфинале Мундобаскета, кошаркаши Србије дошли су надомак пласмана на Олимпијске игре у Паризу. Све очи спортске јавности у среду ће бити упрте у утакмицу између Канаде и Словеније, чији исход "орлови" ишчекују с нестрпљењем. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Феноменалним издањем кошаркаша Србије и тријумфом против Литваније, "орлови" су убили две муве једним ударцем - пласирали су се у полуфинале Мундобаскета и дошли надомак визе за олимпијски турнир у Паризу наредне године.
Захваљујући убедљивој победи Американаца против Италије, Србија је за сада једина европска селекција која се пласирала у полуфинале Светског првенства у Манили, а после утакмица које су заказане за среду, сазнаћемо остале полуфиналисте, али можда и учеснике Олимпијских игара.

Јасно је да ће се међу четири најбоље екипе у Манили наћи сигурно још једна европска селекција, пошто четвртфинални дуел играју Немачка и Летонија, али онда долазимо до меча који највише занима наше кошаркаше, али и спортску јавност у Србији.
Последњи четвртфинални дуел играју Канада и Словенија, а исход меча има вишеструки значај за "орлове".
Не само што ће победник дуела играти против Србије у полуфиналу, већ тријумф Канаде шаље "орлове" директно на Олимпијске игре у Паризу.
Наиме, са Мундобаскета ће седам екипа обезбедити пласман на Игре следеће године, по две екипе из Америке и Европе, као и по један из Африке, Азије и Океаније.
Пласман је већ осигурала Француска као домаћин, док ће четири преостала учесника бити позната после четири квалификациона турнира, на којима ће учествовати 24 екипе.
Дакле, уколико Канада савлада Словенију - "орлови" иду директно на Игре у Паризу, у супротном, екипа Светислава Пешића морала би да тријумфује против Словеније, или у мечу за треће место, уколико се на другој страни нађе европска селекција.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.