Izvor: RTS, 04.Sep.2023, 06:48

КСС потврдио: Бориши Симанићу одстрањен бубрег

Кошаркашки савез Србије обавестио је јавност путем друштвених мрежа да је услед компликација задобијених након ударца који је претрпео на утакмици против Јужног Судана Бориши Симанићу одстрањен бубрег.
Боришу Симанића (25) је у трећем колу Мундобаскета у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << самом финишу утакмице, у грађењу испод коша лактом ударио играч Јужног Судана Нуни Омот. Српски кошаркаш је напустио терен, а по завршетку утакмице је пребачен у болницу, након чега је и оперисан.
Након што је Симанић први пут оперисан у ноћи између 30. и 31. августа, доктори су пратили постоперативни опоравак и донели одлуку да је због настанка компликација, нова операција неопходна.
"Због појаве компликација на повређеном бубрегу насталих у постоперативном току, Бориша Симанић је поново оперисан 3. септембра. Због промена у виталности ткива бубрега, оперативним захватом је морао да буде уклоњен цео бубрег. Очекујемо и желимо да после овог оперативног захвата, постоперативни ток протекне уредно", рекао је лекар репрезентације проф. др. Драган Радовановић.
Симанић је највећи део каријере провео у Црвеној звезди у коју је дошао 2014. године као перспективан шеснаестогодишњи играч, али је наредних годину дана провео у ФМП-у из Железника у којем је био и у сезони 2017/2018.
За београдске црвено-беле играо је до 2021. године када је појачао екипу Меге, да би 2022. године отишао у Шпанију, у тим Сарагосе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.