Izvor: RTS, 04.Sep.2023, 05:34

Ђоковић: Важна победа у три сета, спреман сам за наредне изазове

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је након победе над Борном Гојом у четвртом колу Ју-Ес опрна, да је то била важна победа у три сета, али и да ће наредни ривали бити тежи и да је спреман на то.
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се у четвртфинале Ју Ес опена, пошто је у четвртом колу савладао Хрвата Борну Гоја са 3:0 у сетовима (6:2, 7:5, 6:4).
Ривал у наредној рунди биће му Американац Тејлор Фриц, а у полуфиналу постоји могућност да ће га сачекати још један домаћи играч, јер ће у том дуелу снаге одмерити Бен Шелтон и Френсис Тијафо.
"Три Американца у четвртфиналу, први пут од 2005. године, видео сам то. Сви имају сјајан сервис. Тејлор је већ две године Топ 10 играч, поготово добро игра на бетону у САД. Много је напредовао. Пут постаје све тежи, али спреман сам за изазове“, рекао је Ђоковић, који против Фрица има седам победа без пораза.
Он је додао да му је убек драго да игра ноћне термине на "Артур Еш" стадиону и да је знао предности и мане ривала.
"Ово је највећи стадион на свету, ноћне сесије су посебно, не узимам нешто здраво за готово. Знам да Борна има добру игру, гледао сам га у квалификацијама, сервис и форхенд су му велика оружја. Покушао сам да се уштедим енергију и да будем прецизан на сервису", истакао је најбољи српски тенисер.
УС Опен игра се за наградни фонд од 29.148.800 долара

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.