Izvor: RTS, 04.Sep.2023, 05:17

Новак Ђоковић у четвртфиналу Ју-Ес опена

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ју-Ес опена, пошто је на "Артур Еш" терену у четвртом колу савладао Хрвата Борну Гоја са 3:0 у сетовима (6:2, 7:5, 6:4).
За разлику од претходне рунде и драме у пет сетова против Ласла Ђереа, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најбољи српски тенисер је до победе над Гојом стигао након два и по сата игре.
Ђоковић је доминирао током читавог меча, а чинило се да је по потреби спуштао и подизао квалитет своје игре прилагођавајући се ривалу.
Први сет трајао је најкраће, 41 минут, а протекао је у знаку добрих процената сервиса Новака Ђоковића где је најбољи тенисер свих времена изгубио тек два поена на свој сервис.
Српски тенисер је већ у првом гему на мечу узео брејк ривалу, да би исту ствар поновио и у петом гему уводног сета, што му је омогућило убедљивих 6:2.
Гојо је у другом сету заиграо доста боље, пре свега офанзивније, па је на изненађење великог броја навијача на "Артур Еш" терену стигао први до брејка и повео са 2:0 у другом сету.
Ђоковић је ипак, већ у наредном гему узео сервис ривалу. Након неколико сигурних гемова на своје сервисе и резултата 5:5 у другом сету, српски представник поново долази до брејка и стиже до великих 2:0 у сетовима.
Гојо се у последњем сету мучио да сачува свој сервис, али му је то успевало до седмог гема. Српски представник је потврдио брејк, повео са 5:3, имао прилику да већ у наредном гему, на сервис ривала дође до победе али је Хрват успео да одбрани меч лопту на свој сервис, па је питање победника решено у наредном гему.
Српском тенисеру ово је 37. победа у ноћним терминима на Ју-Ес опену, по чему је рекордед на овом гренд слему.
Ђоковић се 13. пут у каријери пласирао међу осам најбољих у Њујорку, а наредни ривал биће му Тејлор Фриц, који је савладао Швајцарца Доминика Штрикера 7:6 (7:2), 6:4, 6:4.
Српски тенисер против Фрица има сјајан међусобни скор. Са Американцем се састајао седам пута, и сваки пут је из меча изашао као победник.
УС Опен игра се за наградни фонд од 29.148.800 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.