Izvor: RTS, 03.Sep.2023, 19:39

Богдановић водио "орлове" до тријумфа над Доминиканом: Контролисали смо утакмицу, сада треба гледати напред

Кошаркаши Србије су у четвртфиналу Светског шампионата на Филипинима. У одлучујућој утакмици другог круга такмичења, декласирали су Доминиканску Републику резултатом 112:79. У четвртфиналу у уторак, противник је репрезентација Литваније.
Енергично >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и дисциплиновано у одбрани. То је био први и важан корак српског тима у дуелу са Доминиканском Републиком. Из тога је проистекао сигуран и ефикасан напад, па је после прве четвртине наша предност износила 14 поена.
У другој четвртини, није било пада у игри, па је на полувремену предност увећана на плус 20.
У наставку, српски кошаркаши су изгледали још сигурније, игра Доминикане се распала, и на крају треће четвртине Србија је имала 34 поена разлике.
У последњих десет минута, контролисали смо игру противника и стигли до убедљивог тријумфа.
Најефикаснији и најкориснији играч утакмице био је Богдан Богдановић са 20 поена.
"Задовољан сам како смо се сви припремили за ову утакмицу. Било је ментално тешко, нервоза цео дан. Једва чекаш да утакмица дође да исправиш грешку. Али, такав је овај турнир генерално. Драго ми је како смо одиграли од старта, свих 40 минута смо контролисали утакмицу. Сада само треба гледати напред", рекао је капитен "орлова".
Србија је заузела друго место у новоформираној групи, па ће у борби за полуфинале играти против Литваније, која је савладала САД са 110:104.
Првопласираној Италији следи дуел са Американцима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.