Izvor: RTS, 03.Sep.2023, 09:22

Новак против Хрвата Гоја наставља поход на четврту титулу на Ју-Ес опену

Новак Ђоковић против Борне Гоја игра меч четвртог кола на Ју-Ес опену. Најбољи српски тенисер "преживео" је дуел са земљаком Ласлом Ђереом, а сада га очекује још један балкански обрачун у Њујорку. Меч се игра на стадиону "Артур Еш" у ноћи између недеље и понедељка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (око 1.00 после поноћи).
После два лака тријумфа у прва два кола Ју-Ес опена, Новак Ђоковић поштено се намучио у дуелу са земљаком Ласлом Ђереом, али је после преокрета ипак стигао до осмине финала последњег гренд слема у сезони.
Пред Новаком је борба за четвртфинале са занимљивим противником - Борном Гојом из Хрватске.
Тренутно 105. играч на АТП листи у Њујорку игра тенис каријере, а у прва три кола није изгубио ниједан сет - редом су падали Боливијац Уго Делијен, Американац Макензи Макдоналд и Чех Јиржи Весели.
Ако се томе дода да је Гојо успешно пребродио три кола квалификација (у првом елиминисао Хамада Међедовића), јасно је да се хрватски тенисер налази у одличној форми пред дуел са најбољим тенисером у историји.
Ипак, на Новаковој страни је квалитет, искуство и жеља да се новом гренд слем титулом по ко зна који пут златним словима упише у историју "белог спорта".
Ђоковић жели 24. гренд слем трофеј у каријери, како би се на вечној ранг-листи освајача "тениских гралова" на првом месту изједначио са Маргарет Корт.
Меч између Ђоковића и Гоја игра се у ноћи између недеље и понедељка, око 1.00 час после поноћи по средњоевропском времену на стадиону "Артур Еш".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.