Izvor: RTS, 02.Sep.2023, 17:59

Славље Јужног Судана, од тренинга на отвореном и поплављеном терену до Олимпијских игара

Јужни Судан се победом над Анголом 101:78 пласирао на Олимпијске игре у Паризу. Тренер ове селекције Ројал Ајви изјавио је да је јако срећан јер су пре годину дана тренирали на отвореним и поплављеним теренима.
Јужни Судан је само шест година после >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << прве међународне утакмице успели да изборе учешће на Олимпијским играма.
"Лудо је што идемо на Олимпијске игре, на Игре човече. Пре годину дана смо тренирали напољу, док нам орлови лете изнад глава, а терен је поплављен. Сад смо на Светском првенству пред овим навијачима, па да идемо на Олимпијске игре. Сад сам на седмом небу", изјавио је Ајви.
Он је похвалио своје кошаркаше.
"Ови момци су радили, истрајали су, слушали, урадили су све што сам ја тражио од њих. Свака им част, сад треба да се вратимо кући, наставимо да радимо и будемо још бољи", рекао је селектор "светлих звезда".
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.