Izvor: RTS, 02.Sep.2023, 08:42

Ђере поделио Федерерову судбину против Ђоковића

Српски тенисер Ласло Ђере имао је прилику да дође до сензације и елиминише свог познатијег саиграча из репрезентације Новака Ђоковића, али је на крају прошао неславно попут Роџера Федерера 2011. године.
Без обзира на победника, меч трећег кола је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << био тријумф српског тениса. Ђоковић и Ђере су америчкој публици подарили оно што највише воли, то је спектакл.
"Давид" који тениског "Голијата" ставља у подређену позицију и затим шампионски повратак Ђоковића уз прегршт фантастичних поена дигли су публику на "Артур Ешу" са седишта.
Ђере се борио као лав, али је Ђоковић показао зашто је са разлогом рекордер и по многима најбољи тенисер икада.
Претходни пут је Новаков преокрет са 0:2 на 3:2 на Отвореном првенству САД виђен у легендарном полуфиналу 2011. против Роџера Федерера. Тада је Новак показао да се ново име спрема да постане конкуренција у дебати за "ГОАТ"-а.
После пада форме, Ђере се опет одлично показао на Гренд слем сцени, надовезавши се на осмину финала Вимблдона.
Наредни ривал Ђоковићу у осмини финала биће хрватски дебитант Борна Гојо.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.