Izvor: RTS, 01.Sep.2023, 15:26

Италијански медији после победе над Србијом: Меч од хиљаду емоција; Поцеко се није предавао ни милиметар

Тријумф кошаркаша Италије против Србије 78 : 76 у другој фази Мундобаскета испраћен је у медијима на Апенинском полуострву који истичу значај тог резултата и сјајну партију Симона Фонтекија.
Четврта узастопна победа "азура" над Србијом, друга на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << великим такмичењима остварена је после преокрета и повратка из заостатка од 16 поена разлике. После пораза од Доминиканске Републике за прво место у групи А и шутерских криза у првом мечевима, Италија се сматрала слабијим ривалом у овом дуелу против непобеђених "орлова". Одјек победе се зато јаче и даље чуо.
Раи њуз у тексту пише да је "Симоне Фонтекио био монументалан са 30 постигнутих поена,11 од 15 из игре, али је изванредна испала цела група предвођена тренером Ђанмарком Поцеком, који се није предавао ни милиметар ни када је све изгледало изгубљено". Такође наводе да је овај тријумф дошао у правом моменту.
Коријере дело спорт пише у уводној реченици како су "после успеха против Филипина, 'азури' учинили прави подвиг у мечу са хиљаду емоција".
Газета дело спорт је унела много више емоције насловом "Какав подвиг Италије! Победа над Србијом са великим Фонтекиом".
"Сан ‘азура’ о понављању подвига са Предолимпијског турнира 2021. и Европског првенства 2022. је стварност. Италија је победила Србију са 78:76 и остала у конкуренцији за Светско првенство у Манили. Изванредно четвртфинале Симона Фонтекија (30 поена за њега на крају) је разгледница плаве компаније" стоји у првом пасусу Газете.
Месађеро је нагласио претходне победе Италије и наставак низа са констатацијом у наслову да се "наставља плави сан".
"Велика Италија је победила Србију са 78:76 и силно поново отворила прилику за пласман у четвртфинале Светског првенства у Манили. Као у Београду 2021, Берлину 2022, па и данас, Италија побеђује над Србијом кад су два бода у игри".
Италију чека дуел са Порториком, док је Србији "бити или не бити" против Доминиканске Републике.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.