Izvor: RTS, 31.Avg.2023, 13:57

Пешић: Ситуација са Симанићем могла да буде трагична, сада је све добро

Репрезентативац Србије Бориша Симанић завршио је учешће на Мундобаскету у Манили. Током ноћи је оперисан, а селектор Светислав Пешић је рекао да је ситуација са Симанићем могла да буде трагична, али да је сада све у реду.
На утакмици са Јужним >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Суданом, репрезентативац Србије Бориша Симанић је добио ударац лактом у пределу бубрега, након чега је оперисан

"Бориша Симанић је оперисан и сада је добро. То је могло да се заврши трагично. Да није било те реакције да га пребаце у операциону салу, то би било баш лоше. Све је добро кад се добро заврши", изјавио је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић на конференцији за медије.
Кошаркаши Србије играју у петак, 1. септембра, од 10.00 прву утакмицу друге фазе Светског првенства против Италије.
Пешић је рекао да је најважније да се Симанић сада осећа добро.
"То је пре свега важно за њега, његову фамилију и нас. Не само да је наш играч, он је омиљен у нашем тиму и желим да му пошаљем пољупце и загрљаје да издржи. Операција је успела од стране доктора које је организовао наш професор Радовановић. Добро је да је професор био са њим и да се тако десило. То је шок за све нас. Нисмо могли да верујемо да је такав један ударац могао да буде болан и трагичан. Екипа је била ту читаву ноћ. Скупљала се крв, јер је крварио доста. Све се добро завршило и желимо да се брзо опорави", рекао је селектор Србије.
Пешић је истакао да је избегнута велика трагедија у последњем тренутку.
"Био је фаул, ударио га је играч у пределу бубрега. Да ли је то била намера или не, ми то не знамо. То само зна онај ко је то урадио. Судије су процениле да ту није било намере. То је могло да се заврши трагично. Да није било те реакције да га пребаце у операциону салу, то би било баш лоше. Све је добро кад се добро заврши", додао је селектор Србије.
Дуел Србије и Италије биће трећи званични у последње три године. "Азури" су били бољи на претходна два. Први пре две године у Београду на квалификационом турниру за Олимпијске игре, као и 2022. у осмини финала Европског првенства у Берлину.
"То је наша четврта утакмица са веома јаким противником. Добро их познајемо, а и они нас. Они већ три године играју у свим такмичењима у непромењеном саставу, уиграна екипа. Ништа нису променили у начину игре, напредовали су. Наша ситуација је другачија, ми смо нов тим. Њихова предност је уиграност, а наша велика жеља и мотивација. Не би било добро да се уздижемо превише, да нам се мотивација не врати као бумеранг. Морамо да останемо мирни, да се држимо плана игре", рекао је Пешић. Он је навео да су сви остали играчи здрави и спремни за меч. "Остали момци су ту, Петрушев и Аврамовић су могли да играју јуче ал смо успели да их заштитимо. Тренирали су добро и сигурно ће играти сутра", закључио је Пешић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.