Izvor: RTS, 30.Avg.2023, 09:09

Лајовић после преокрета елиминисан са Ју-Ес опена

Српски тенисер Душан Лајовић није се докопао друге рунде УС Опена пошто је у пет сетова поражен од Јибинг Вуа из Кине - 6:3, 4:6, 6:2, 4:6, 6:2.
Дуел Лајовића и Вуа трајао је више од три сата, а српски тенисер је током меча имао велики број успона и падова, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који су га на крају и коштали победе. 
Први сет трајао је 33 минута игре и рутински је припао српском тенисеру који је бекхендом контролисао игру. 
У другом, Лајовић је изгубио ритам, уследио је несхватљив пад игре што је Ву искористио да дође до поравнања у сетовима.
Српски тенисер је у трећем сету поновио игру из другог и лако дошао до новог вођства у сетовима. 
Кинез је у наставку меча искористио нови Лајовићев пад игре да стигне до изједначења, а потом и преокрета чиме је освојио и меч.
Дуцију ово није сезона за гренд слемове, јер је са сва четири елиминисан у првој рунди. На Аустралијан опену га је зауставио Денис Шаповалов, на Ролан Гаросу је после првог сета предао Жижену Жангу. Када је Вимблдон у питању савладао га је Бртинац Јан Чоинкси и сада је поражен од Вуа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.